Kennismakingsgesprek

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek gaan we elkaar een beetje leren kennen. Het is fijn als je weet waar de coaching plaatsvindt en wie ik ben.
Maar zeker niet onbelangrijk: past jullie hulpvraag en mijn werkwijze bij elkaar.
Wanneer de klik er is en de hulpvraag past, dan kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek.
Dit kennismakingsgesprek duurt maxima
al 30 minuten.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper op de hulpvraag in. We bespreken de ontwikkeling van het kind en de problemen die jullie samen ervaren. Aan de hand van deze informatie ga ik kijken welke coaching hierbij  het meest passend is en naar welk doel we kunnen toe werken.
Ik geef aan hoeveel sessies ik verwacht dat het kind nodig heeft en ik leg uit hoe een sessie ongeveer in zijn werk gaat.
Het intakegesprek duurt gemiddeld 45 minuten tot maximaal 1 uur. 
Dit gesprek kan bij je thuis of in de praktijk worden gehouden. Bij voorkeur met beide ouders/verzorgers samen en zonder het kind.
(Dit kan ook plaatsvinden via beeldbellen.)  

Coachingsessies

Tijdens de eerste kindercoach sessie leren het kind en ik elkaar beter kennen.
Het is belangrijk dat jullie kind met vertrouwen naar Kindercoach Mariska komt.
Samen gaan we op zoek naar de wens en de hulpvraag van jouw kind.  Het kan namelijk gebeuren dat de hulpvraag van jouw kind een andere hulpvraag is dan die de ouders/verzorgers hebben. 
In dat geval gaan we eerst aan de slag met de hulpvraag van jouw kind, om het daarna te verweven met hulpvraag die er is vanuit jullie.
Ik overleg altijd met jouw kind wat ik mag bespreken met de ouders, om een goede vertrouwensband te kunnen opbouwen. Als jouw kind wil dat u aanwezig bent tijdens een sessie dan is dat altijd mogelijk. Tijdens de coachingsessies maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken die passen bij jouw kind. Ieder kind is  uniek en heeft andere behoeften.  Er bestaat dus niet zoiets als een kant en klaar plan.
We gaan spelenderwijs en op een creatieve manier op zoek naar de kwaliteiten die jouw kind al in zich heeft. Maar ook ontwikkelt jouw kind nieuwe kwaliteiten. Deze kwaliteiten leert hij of zij in te zetten in lastige situaties. In gemiddeld 8 sessies werken we naar het doel toe. 
Een  sessie duurt 50 tot 60 minuten. De laatste 5 tot 10 minuten mag u als ouder bij de sessie aanwezig zijn. 
Jouw kind en ik kunnen dan het geoefende uitleggen en u hoort hoe het gegaan is. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met jouw kind, om de vertrouwensband goed te kunnen waarborgen.
Regelmatig geef ik tips en kleine oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan.
Een sessie eindigen we altijd met een kort spelletje of met het trekken van een leuk kaartje.

Evaluatiegesprek

Na ongeveer vijf sessies plannen we met elkaar een evaluatiegesprek. In dat gesprek bespreken we hoe het gaat. Ik vertel iets over de coaching en ik vind het fijn om te horen hoe het thuis of in andere situaties gaat. Jullie kind mag bij het gesprek aanwezig zijn.
We bekijken of de hulpvraag en het doel nog passend zijn. Gaan we het behalen in het afgesproken aantal sessies of zijn er misschien extra sessies nodig.
Het evaluatiegesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan zowel in de praktijkruimte als bij jullie thuis gehouden worden. Videobellen behoort ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de laatste sessie zijn de ouders de laatste 20 minuten welkom. We bespreken met zijn allen wat er de afgelopen tijd is geleerd en hoe je als ouders/verzorgers samen met het kind verder kunnen groeien. Ook spelen we gezamenlijk een spelletje, dat het kind zelf mag uitkiezen. 
Voor aanvang van het evaluatiegesprek heb ik besproken met jullie kind wat ik wel en niet mag vertellen. Vertrouwen en eerlijkheid is tenslotte erg belangrijk.

 Neem nu contact op

 
 
 
 
E-mailen
Bellen