Kindercoach Mariska, HSP coach, coach voor (hoog) gevoelige kinderen.

Mijn naam is Mariska Hoogvliet en ik ben kindercoach voor kinderen en hun ouders.
Ik ben getrouwd heb drie dochters in de puberleeftijd en werk al meer dan 20 jaar in het basisonderwijs.
In het onderwijs kom ik kinderen tegen waarin ik mezelf van vroeger ook herken.
Onzeker, doe ik het wel goed. Alles om mij heen mee willen krijgen, niets willen missen. Hierdoor lijdt het schoolwerk er vaak onder. Altijd wilde ik graag de ander helpen. Daarbij vergat ik regelmatig mijzelf. Mijn concentratie was laag en veel verschillende prikkels werden mij al snel te veel. Teruggetrokken, onzekerheid, snel boos zijn. Alle lagen van emoties zijn voorbijgekomen.

Toen ik dit herkende bij meerdere kinderen in mijn klassen en ook bij mijn eigen dochters, ben ik verder op onderzoek uit gegaan. In mijn zoektocht kwamen de woorden (hoog)gevoeligheid en emoties  vaak voorbij. Emoties die niet goed begrepen of geïnterpreteerd worden. 
Hoe meer ik me erin verdiepte en hoe meer ik erover las en leerde, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik kinderen en ouders hierbij wil kunnen helpen. Ik vond de opleiding tot kindercoach en deze heb ik met succes afgerond.
Samen met mijn levenservaring, die van mijn dochters en het onderwijs denk ik dat ik een tas vol hulpmiddelen heb om jouw kind, jou en het gezin als geheel te helpen om de wereld om jullie heen weer een beetje mooier te maken. Het kind weer
te laten stralen. 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen