Kindercoach Mariska, HSP coach, coach voor (hoog) gevoelige kinderen.

Mijn naam is Mariska Hoogvliet en ik ben kindercoach voor kinderen en hun ouders.
Ik ben getrouwd heb drie dochters in de puberleeftijd en werk al 25 jaar in het basisonderwijs.
In het onderwijs kom ik kinderen tegen waarin ik mezelf van vroeger ook herken.
Onzeker, doe ik het wel goed, niet tegen oneerlijkheid kunnen, alles om mij heen mee willen krijgen, niets willen missen. Hierdoor lijdt het schoolwerk er vaak onder. Altijd wilde ik graag de ander helpen. Daarbij vergat ik regelmatig mijzelf. Mijn concentratie was laag en veel verschillende prikkels werden mij al snel te veel.  Alle lagen van emoties zijn voorbijgekomen, teruggetrokken, onzekerheid, snel boos zijn. 

Toen ik dit herkende bij meerdere kinderen in mijn klassen en ook bij mijn eigen dochters, ben ik verder op onderzoek uit gegaan. Hoe meer ik me erin verdiepte en hoe meer ik erover las, hoe meer ik mijzelf er ook in herkende als hoog gevoelig persoon.
In die zoektocht kwamen de woorden (hoog)gevoeligheid, emoties  en prikkels vaak voorbij. Emoties die niet goed begrepen of geïnterpreteerd worden. 
Ook heb ik sterk het gevoel dat ik kinderen en ouders hierbij wil kunnen helpen, zodat de zoektocht die ze doormaken eenvoudiger kan zijn.
Ik vond de opleiding tot kindercoach en deze heb ik met succes afgerond.
Samen met mijn levenservaring, die van mijn dochters en het onderwijs, de trainingen die ik heb gevolgd, denk ik dat ik een tas vol hulpmiddelen heb om jullie te kunnen helpen. Om zo iedereen weer te mogen laten stralen. 


flyer kindercoach Mariska
 
 
 
 
E-mailen
Bellen